Израел няма намерение да остане за постоянно в Ивицата Газа. Отворен

...
Израел няма намерение да остане за постоянно в Ивицата Газа. Отворен
Коментари Харесай

Израел не иска да остане за постоянно в Газа

Израел няма желание да остане за непрекъснато в Ивицата Газа.  Отворен е за разискване на други възможности кой ще управлява територията, стига това да не е враждебна формация. Това съобщи в понеделник министърът на защитата на Йоав Галант, представен от " Ройтерс ".

Израел е отворен и за вероятно реализиране на съглашение с подкрепяната от Иран  Но при изискване че всяко съглашение включва безвредна зона по границата и подобаващи гаранции.

" Израел ще предприеме всевъзможни ограничения, с цел да унищожи Хамас, само че ние нямаме желание да останем непрекъснато в линията Газа ", сподели той пред кореспонденти.

Галант сподели, че е реализиран сериозен прогрес, изключително в северната част на Газа , където нещата наближават " преломна точка ".
 Израел настава с танкове в Газа
Израел настава с танкове в Газа

Въпреки апелите за преустановяване на огъня, с цел да се предотврати филантропична злополука

" Основното изискване е този орган да не работи враждебно към страната Израел. Всичко останало съгласно мен може да се разисква. Със сигурност няма да бъде " Хамас ", нито Израел. Ние ще запазим свободата си да действаме, да действаме военно против всяка опасност. "

В явна смяна в тактиката, най-малко обществено, Галант прикани бойците и командирите на Хамас да се предадат, вместо да бъдат убити. " Ако се предадеш, можеш да спасиш живота си. Ако не, ориста ти е решена. "

Над 500 бойци от Хамас и по-малката формация Ислямски джихад са били арестувани до момента в Газа и отведени в Израел за разпит, заяви армията в понеделник.

Галант беше запитан и за събитията по границата с Ливан, където Израел се бори с Хизбула. Действията на Израел в Газа, сподели той, би трябвало да бъдат взети под внимание от " Хизбула ".

" Ако " Хизбула " разреши развой на съглашение и няма да встъпвам в този момент в неговите детайлности, само че явно не може да не включва обстановка, в която има безвредно разстояние от нашата ограда за сили, които биха могли да стрелят по израелска територия или сили, които биха могли да подхващат дейности в Израел. Ако това е допустимо, с подобаваща гаранция, можем да приказваме за това. ", сподели той. 
 Хизбула праща дронове към Израел, който отвърна с въздушни офанзиви
Хизбула праща дронове към Израел, който отвърна с въздушни офанзиви

Няма известия за починали, само че има ранени израелски бойци

Върховният представител на Европейския съюз (ЕС) по външните работи Жозеп Борел съобщи в понеделник, че не е имало " непротивопоставяне " от страна на държавите-членки на предлагането за налагане на наказания на расикалната палестинска формация " Хамас ".

Но някои страни насилието над палестинци на Западния бряг.

Той направи изказването след съвещанието на Съвета по външни работи на Европейски Съюз.

Следователно е нужна " по-нататъшна стъпка ", с цел да се вкарат наказания против " Хамас ".

По-рано стана ясно, че Франция, Германия и Италия призоват за специфична скица за наказания против " Хамас ".

Външните министри на Европейски Съюз се срещнаха в понеделник, с цел да обмислят вероятните последващи стъпки в отговор на рецесията в Близкия изток.

Сред вероятните ограничения за разискване на срещата са ограничавания против финансите на " Хамас " и забрани за пътешестване за израелски заселници, виновни за насилието на Западния бряг.
 Нетаняху към
Нетаняху към " Хамас ": Предайте се, войната е към края си

Всичко свърши. Не умирайте за Яхия Синуар, съобщи министър председателят

В писмо до Борел външните министри на трите най-големи страни от блока обявиха, че е значимо Европейски Съюз да предприеме " всички нужни ограничения против терористичната група " Хамас " и нейните поддръжници ".

Боевете започнаха на 7 октомври, откакто " Хамас " провежда изненадваща офанзива против Израел, убивайки 1200 души и вземайки 240 заложници. В отговор Израел даде обещание да унищожи ислямистката формация, която ръководи Газа от 2007 година

По данни на здравните управляващи в Газа към 18 000 души са били убити при израелски офанзиви, а 49 500 са ранени. Около 100 от израелските заложници бяха освободени по време на едноседмичното помирение, което завърши на 1 декември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР